Älghund dödad och uppäten av vargar, Värmland

jämthund dödad och uppäten i värmland

Under en representationsjakt i Värmland med många internationell gäster dödades och konsumerade en älghund. Gästerna undrade hur Sverige kunnat släppa problemet så långt.

Norma är en stor och betydelsefull arbetsgivare i norra Värmland. Som tillverkare av ammunition för jakt- och sportskytte sysselsätter de mer än 160 personer i det lilla samhället Åmotfors. Årligen arrangeras många representationsjakter för företagets internationella kunder och det var under en sådan jakt som en jämthund dödades och åts upp av vargar.

Hundföraren Amund Skoglund, anställd vid Norma brukar ställa upp som hundförare vid dessa representationsjakter.

Jämthunden kom med två älgar varav den ena, en tjur sköts. Hunden fortsatte dock med kon ytterligare ett par kilometer. Amund säger till tidningen Jakt & Jägare att hunden normalt stannar vid det fällda djuret men att han denna gång förmodligen inte han uppfatta att tjuren sköts utan fortsatte.

Efter att tjuren tagits ur började sökandet efter Max. Efter 30-45 minuter återfanns resterna av hunden 5-6 kilometer från den plats där tjuren skjutits.

Resterna av hunden är besiktigade av länsstyrelsen och enligt dem är det ett nytt helt okänt revir där hunden dödats.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/max-blev-uppaten-av-vargar
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se