Sångerska dödad av vargar i Cape Breton

CBC News 29 oktober 2009. Den 19-åriga kanadensiska folksångerskan Taylor Mitchell har angripits och dödats av minst två coyotevargar. Attacken skedde i Cape Breton Highlands National Park, Kanada. Det meddelar CBC News.

Taylor Mitchell, egentligen Taylor Josephine Stephanie Luciow, var på turné i Kanada, men hade gjort ett par dagars uppehåll för vandring genom den stora nationalparken. Det var då hon angreps av minst två coyotevargar. Hon fördes med ambulansflyg till sjukhuset i Halifax, men hennes liv gick inte att rädda.

Nationalparkspolisen, som snabbt var på plats, sköt efter en av vargarna, men vargen försvann trots att polisen upplevde att den träffats. Lite senare sköts en annan varg i närheten men den hade inga tidigare skottskador. Sökandet efter den andra angriparen fortsatte därför under onsdagen.

 

Folksångerskan Taylor Mitchell dödades tragiskt av coyotevargar den 29 oktober 2009. Hon blev 19 år.

 

Taylor Mitchell är den andra person som dödats av varg i Kanada och den fjärde person som dödats i Nordamerika de senaste årtiondena. Tidigare har en  amerikansk lärarinna, en femårig pojke och en 22-årig student fallit offer för vargangrepp. Samtliga vargar har varit friska och, i de fall angriparna kunnat skjutas, inte visat några tecken på rabies.

 

Läs hela artikeln på CBC News.

 

Professor Valerius Geist kommenterar

”In the Cape Breton case however, we are dealing with wolf-coyote hybrids, which are now making themselves felt as ”eastern coyotes”. They are bigger and may be more aggressive. Cheers, Val Geist”

(”I Cape Breton-fallet har vi dock att göra med varg-coyote-hybrider, som nu gör sig kända under namnet ”Eastern Coyotes”. De är större och kan vara mer aggressiva.”)

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se