1 200 åsikter om varg till Naturvårdsverket

Många svenskar tog chansen och ventilerade sina åsikter om varg när Naturvårdsverket öppnade sin nätplats för att ta emot förslag den 2-5 maj.

Nätplatsen www.naturvardsverket.se var under fyra dagar öppen och över 1 200 inlägg publicerades med idéer om hur man kan minska skador av varg, hur människors oro och rädsla bör hanteras av myndigheterna och hur förslag från allmänheten kan tas tillvara. Standardpunkter som skyddsjakt och stängsel finns förstås med i materialet.

Naturvårdsverket kommer nu att sammanställa förslagen och de ska, enligt uppgift, inlemmas i det fortsatta arbetet med vargförvaltningen.

Just nu pågår arbetet med en förvaltningsplan för varg som ska vara klar den 1 juni.

På Vargfakta hoppas vi att man förutom ovanstående hämtar underlag med konstaterade socioekonomiska faktorer, historiska data, omvärldsanalyser av vargsituationen, rådgivning från stater som länge haft eller har återinfört varg, statistik på vargrelaterade dödsfall, tidningsartiklar och rapporter om vargangrepp på tamdjur, intervjuer med lokalboende, rikstäckande attitydundersökningar, konsekvensutredningar samt forskningsrapporter specifikt om vargförvaltning, t ex från Serena Cinque (Göteborgs Universitet).

 

 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se