7-årig pojke mötte varg vid skolbuss, Finland

I Kurikka, Finland mötte en 7-årig pojke en misstänkt varg när han väntade på skolbussen drygt 50 meter från närmaste hus. Varg har flera gånger observerats i området.

Under våren har en varg fotograferats flera gånger i området runt Kurikka vilket ligger  iÖsterbotten ett par mil från kusten. På torsdagsmorgonen väntade en pojke på skolbussen längs en större väg ett 50-tal meter från närmaste hus.

Polisen uppger att pojken sett vargen komma över en åker strax efter 9-tiden på morgonen. Den stannade upp 20-30 meter från pojken och samtidigt anlände skolbussen. Vargen försvann från platsen samtidigt som bussen bromsade in.

Pojkens pappa observerade också vargen och lyckades dessutom ta en bild med sin mobil. Polisen har ännu inte sett mobilbilden men det är deras uppfattning att det rör sig om samma varg som observerats tidigare och som tydligen jagat vitsvanshjort inne i ett bostadsområde.

Tydligen överväger man nu om att ansöka om skyddsjakt.

Källa: http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015042819593988_uu.shtml

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se