52 lamm och får vargdödade, Tyskland

omfattande vargangrepp i tyskland

Ett omfattande vargangrepp där sammanlagt 52 får och lamm dödades inträffade för två veckor sedan i Rodenbeck, norra Tyskland. En ”okänd dimension av skador” säger lokala politiker.

Det är företrädesvis vid gränsen mot Polen som varg gör sig bekant med tamdjur men nu tycks även övriga delar av Tyskland drabbas lika ofta. För drygt två veckor sedan skedde ett vargangrepp i Rodenbeck, norr om Hamburg där sammanlagt 52 lamm och får förlorades.

Lantbrukaren själv misstänkte att en varg varit framme vilket också bekräftades via DNA-analys några dagar senare. En varghane från Sachsen-Anhalt uppges ha varit förrövare.

Jordbruksministern, Robert Habeck (Die Grüne) säger till media att ”skadorna är av en tidigare okänd dimension”. Även politikern Hauke Göttsche från CDU besökte gården för att se skadorna med egna ögon.

Robert Habeck säger att lantbrukaren naturligtvis skall få ersättning för djuren och att man nu skall satsa ännu mer pengar på förebyggande åtgärder så som stängsel.

 

Källa: https://www.ndr.de/nachrichten/schleswig-holstein/52-tote-Laemmer-und-Schafe-Es-war-ein-Wolf,wolf1572.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se