10 000 kronor till jaktlag för väl genomförd vargjakt

En sammanslutning av bönder och småbrukare i Norge har skänkt 10.000 kronor till lokala jägarna efter väl genomförd vargjakt.

Den norska fårbonden Ole Petter Berget förlorade 23 lamm och fyra tackor till rovdjuren under sommaren. Efter att det lokala jaktlaget skjutit en varg och en järv tycker han att det är på sin plats med en gratifikation för väl genomfört arbete.

När Berget tidigare gick ut med att en ”skottpeng” fanns tillgänglig fick han veta att av myndigheterna att det i praktiken vore olagligt.

Det hindrade dock inte Berget och ett antal småbrukare att belöna jaktlaget då ett  bidrag om 10.000 kronor skickades in med ett uttryckligt syfte att brukas för ”social samvaro”.

– Jägarna arbetar natt och dag, helg som vardag. De gör ett helt enkelt ett fantastiskt jobb. Vi småbrukare med djur är helt beroende av fungerande jaktlag, annars kan vi lika gärna ge upp, säger Berget till tidningen GD.

 

Källa: http://www.gd.no/nyheter/article7004260.ece
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se