10-åring i vargmöte mitt i Sälen

10-årige Rasmus Andersson stod på tisdagen den 6 mars öga mot öga med en varg. Vargmötet inträffade på dagtid, mitt inne i ett villaområde i Sälen. Det rapporterar Svensk Jakt.

Rasmus Andersson hade varit i skolan och var på väg till en kompis. 20 meter bakom honom gick hans kamrat tillsammans med sin lillasyster. När Rasmus kom upp för en backe stod han plötsligt öga mot öga med en varg som åt av ett nyslaget rådjur.

 

Intill förskola

– Vargen tittade på honom några sekunder på 20 meters håll. Sedan gick den några meter åt sidan. När Rasmus kompis kom stack vargen iväg och då såg han den en tredje gång, berättar pappa Stefan Andersson.

När vargen flydde sprang dem fem meter från förskolan Skogsbacken (kartans markering) och 15 meter från ett elljusspår.

– Vargen var mitt inne i ett villaområde. Det är bebyggelse åt alla väderstreck, berättar Stefan Andersson.

 

Lodjur dödade rådjuret?

Länsstyrelsen Dalarna var varit till platsen, men på grund av hård skare har de inte säkrat några spår. Länsstyrelsen tror dock att det är ett lodjur som dödat rådjuret.

Men hur det än är med den saken är inte Stefan Andersson ett dugg tvivlande på att det verkligen var en varg som hans son såg på tisdagen.

 

10-åringen bra på djur

– Rasmus har varit med mig i skogen i alla år. Han är intresserad av djur och natur och har sett varg flera gånger i djurpark. Jag tvivlar inte en sekund på att det verkligen var en varg han såg. Det var dagsljus och kort avstånd. Han beskrev till och med hur svansen såg ut, konstaterar Stefan Andersson.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se