13 katter och en ko vargdödade i schweizisk by

13 katter och en ko vargdödade

Vargnärvaron i den lilla byn Felsberg har fått konsekvenser. Som brukligt är det gårdar i byns utkanter som drabbas först och hårdast.

Under nära tre månader har den schweziska byn Felsberg haft återkommande vargbesök. En flock med okänt antal påstådda ”ungvargar” letar mat på och runt gårdarna främst i byns ytterkanter. Innevånarna uppger sig vara närmast panikslagna och kritiserar myndigheterna för att inte agera resolut.

Christian S. berättar för tidningen om hur han förlorat 13 katter under perioden och att vargarna även försökt ”bryta” sig in i ladugården hos en annan lantbrukare i sitt sökande efter mat. Christians gård är omgiven av betande får och getter vars hagar är stängslade. Om vargarna tar sig in i hagarna är djuren chanslösa menar Christian.

Största förlusten är en dräktig ko. Spåren visade på att minst sex vargar varit med om angreppet. Myndigheterna hade dock fört fram att det ”också kunde vara frågan om hundar” vilket tycks vara ett standardsvar när det kommer till angrepp från varg. Lantbrukaren som förlorade den dräktiga kon, Roland N. säger till tidningen att han mer eller mindre dagligen stöter på benrester efter den förlorade kon i markerna runt gården.

 

Källa: http://www.focus.de/panorama/welt/schweizer-ort-in-angst-wolfsrudel-riss-schon-13-kaetzchen-und-ein-traechtiges-rind_id_4573004.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se