38-årig man svårt biten av varg, Rumänien

man svårt biten av varg rumänien

En varg cirklade runt mannen häst som han tagit med sig till skogen för att samla ved. En kamp på liv och död följde efter att mannen missat vargen med sin yxa.

I december 2011 angreps en 38-årig man av en varg i Huneadora, centrala Rumänien. Mannen hade tagit med sig hästen till skogs för att samla ved. Efter att den lokala gruvan lagts ned var hästen en av hans få möjligheter att tjäna sitt uppehälle.

Under det att han samlade ved hade han bundit hästen vid ett träd. Plötsligt hör han hur hästen gnäggar och han finner då att en varg cirklar runt hästen för att hitta lämpligt avstamp för ett angrepp.

Mannen kastar då sin yxa mot vargen i hopp om att skada den och spara hästen från att bli biten. Yxan missar dock och vargen angriper istället mannen varpå fullt slagsmål utbryter. Av bildmaterialet att döma ådrog han sig omfattande bitskador under slagsmålet.

Skadorna till trots vägrade han att stanna på sjukhuset efter att ha blivit omplåstrad. Läkarna menade att han var så allvarligt skadad att han borde stanna och vila upp sig. För mannen var dock hästarna hemma på gården viktigare än hans egna tillstånd.

Enligt rapporteringen är lokalbefolkningen oroliga inför utvecklingen då vargar, björnar och vildsvin letar föda inne i byarna och anslutning till hus och inte nödvändigtvis i skogen.

 

Källa: http://stirileprotv.ro/stiri/hunedoara/omul-care-s-a-luptat-cu-lupii-in-hunedoara-un-localnic-si-a-aparat-caii-cu-pretul-vietii.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se