50 jägare och ett dussin poliser söker skadad varg, Frankrike

Efter att en varg skadats i trafiken har en mindre armé satts in för att söka rätt på vargen. Situationen åskådliggör en aspekt av varg som inte beaktats i någon förvaltningsplan.

I söndags skadades en varg i trafiken mellan Grenoble och Saint-Nizier-du-Moucherotte i södra Frankrike. Föraren uppger att vargen skadat sig i de bakre regionerna men att den lämnat platsen. Detta ledde till att en mindre armé av poliser och jägare engagerade sig i sökandet efter den skadade vargen.

50 jägare och ett dussin poliser letade från tidig morgon till sen kväll efter vargen utan framgång. Uppfattningen är att vargen tagit sårlega (skadat djur som gömmer sig) och att den därför är svår att finna. Men någon gång måste vargen äta och då lär den välja enklare byten om skadan är allvarlig.

Det är detta som föranlett borgmästaren att utfärda en varning till allmänheten om extra försiktighet i området och helst undvika att vistas där helt och hållet.

Redaktionens kommentar: Trafikskadad varg åskådliggör med all tydlighet att det finns stora brister i ”förvaltningsplanerna” eftersom man bevisligen saknar såväl kompetens som material för att med rimliga resurser hantera dylika händelser. Detta gäller för samtliga länder i Europa, alltså att man saknar eftersöksekipage för varg. 

 

Källa: http://france3-regions.francetvinfo.fr/alpes/2014/07/08/une-battue-organisee-au-niveau-de-saint-nizier-du-moucherotte-en-isere-pour-retrouver-le-loup-percute-dimanche-514009.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se