500 får dödade vid ett och samma tillfälle, Frankrike

franska-far-dodsstortar-alperna_640px

I ett omfattande fall av panikflykt, dödsstörtade nästan 500 får över en klippa i södra Frankrike under onsdagskvällen.

Orsaken till paniken är ännu inte klarlagd men givet vargsituationen generellt och andra fall av dödsstörtningar specifikt lutar det åt att det var en eller flera vargar som satte flocken av får i panik.

Händelsen inträffade på fårens sommarbete, 1 500 meter upp i bergen i närheten av Col d’Ornon. Ägaren hörde de boskapsvaktande hundarna skälla och kort därefter ser han hur nära hälften av flocken rör sig mot en klippavsats.

Paniken drev dem över stupet mot en säker död. Media rapporterar att kadavren skall flygas ut med helikopter under fredagen.

 

Källa: http://france3-regions.francetvinfo.fr/alpes/2014/07/03/pres-de-500-moutons-se-tuent-en-sautant-dans-le-vide-lavaldens-en-isere-511325.html
Foto: Från liknande drama i Frankrike där många får dödats. Här placeras de i storsäckar för att fraktas ut med helikopter.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se