51 hästar, 30 kor och 33 får dödade av varg, Buryatia, Ryssland

51 hästar dödade av varg

I republiken Buryatia vid Bajkalsjön är vargattacker mot tamdjur ett återkommande problem. Under 2012 dödades fler än 100 tamdjur varav 51 stycken hästar.

Ryska nyhetsbyrån Interfax rapporterar om återkommande vargproblem i Buryatia, en republik inom Ryssland vid Bajkalsjön i Sibirien. Myndigheterna ser allvarligt på vargens utökade näringssök som kostar såväl pengar som lidande för den agrara ekonomin.

Under 2012 uppgick skadorna rent ekonomisk till 1,5 miljoner rubel. Fysiskt räknades 30 vargdödade kor, 33 vargdödade får och 51 hästar som dödats av vargar. Jakt på varg är tillåtet och pågår men man har detta till trots inte lyckats försvaga vargstammen så pass att de slutat upp med att angripa tamdjur.

Buryatia omfattar 351 000 kvadratkilometer vilket är lite mer än 3/4 av Sverige yta. Antalet innevånare är enligt uppgift 972 000 personer där 41 procent uppges bo utanför tätbebyggelse.

 

Källa: http://www.interfax-russia.ru/Siberia/news.asp?id=372587&sec=1672
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se