9 personer bitna av varg, Indien

Knapphändiga uppgifter kommer från den Indiska nyhetskanalen IBN Live om att nio personer blivit angripna och bitna av varg.

I Malageon cirka 200 kilometer nordväst om Bombay har nio personer förts till sjukhus efter att ha blivit angripna av en varg. Vargen skall först ha dykt upp i en by vid namn Takane och senare fortsatt till byn Chikhal Ovhal. Av de nio angripna personerna var tre kvinnor uppger polisen.

Angreppet skedde under tisdagen.

TILLÄGG 2012-08-15: Enligt DnaIndia.com omringades vargen emellertid av upprörda bybor som därefter stenade den till döds.

 

Mindre varg

Värt att veta i sammanhanget är att den Indiska vargen, Canis lupus pallipes är en mindre släkting till de nordiska vargarna. Mankhöjden uppges till cirka 66 centimeter, längden till dryga metern och vikten uppges kunna nå upp till 35 kilo. De vargar vi har i de svenska skogarna är betydligt mycket större med om mankhöjd om 80-85 centimeter och vikter upp emot 60 kilo.

 

Historia av vargangrepp

I just Indien är vargens framfart välkänd. I mitten av 90-talet dödades 50 barn av varg i Uttar Pradesh och så sent som i november förra året dödades ett 5-årigt barn i Sitapur. Läs här om flera omfattande vargangrepp i Indien.

Källa: http://ibnlive.in.com/generalnewsfeed/news/nine-injured-in-wolf-attack/1037292.html
http://www.dnaindia.com/pune/report_9-hurt-in-wolf-attack-in-nashik_1725447

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se