Älghund dödad av varg, Dalarna

älghund dödad av varg linghed

Älghunden Back, Blaikens Bozz dödades av varg under förmiddagen uppger ägaren Klas Staffas i ett inlägg på Facebook. Hunden var på återgång när attacken skedde.

År 2014 ser ut att resultera i fler vargdödade hundar än föregående år givet den senaste tidens dramatiska ökning av antalet attacker. Under förmiddagen dödades en älghund nordost om Falun i Dalarna uppger ägaren själ i ett publikt meddelande på Facebook. Av bilden att döma är det varg som angripit med typiska skador vid hundens mjukdelar.

Idag var det dags att börja jaga igen. Back, Blaikens Bozz, skulle få köra igång igen efter två månader med skador och sjukdomar. Han var grymt sugen och drog iväg på en lång söktur. Men han hittade ingen älg så han vände åter mot mig. Dock var det någon eller några i vägen som inte tyckte vi skulle återse varandra mer. Jag undrar var den här rovdjurspolitiken kommer att ta vägen. Vi måste kunna jaga med våra löshundar.

Så skriver Klas Staffas själv om vad som hänt under förmiddagen.

 

Källa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=342870935895509&set=a.131140823735189.1073741826.100005178155409&type=1
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se