Älghund dödad av varg, Ljusdal

jämthund dödad av varg ljusdal

En högt meriterad jämthund dödades under söndagen av varg norr om Haverö i Ljusdals kommun. Det rapporterar Svensk Jakt i sin nätupplaga.

Årets mest intensiva jaktperiod, älgjakten visar sig i statistiken över vargangrepp mot hundar i arbete. Under söndagen krävdes ytterligare ett offer då en välmeriterad jämthund dödades av varg vid sjön Gräningen i Ljusdals kommun.

I likhet med andra som fått sina hundar dödade under jakt var det hundens rörelser på GPS-mottagaren som fick ägaren att misstänka att något inte var som det skulle med hunden. Hundägaren själv förlorade kontakten med hunden under sökandet då batterierna tog slut. Hundägarens svärson hade dock batterier kvar i sin enhet och kunde efter en stund konstatera att varg dödat hunden.

sjön gräningen ljusdal

Angreppet skedde cirka 15 kilometer från den plats där en stövare dödades 28 september. Länsstyrelsen vet dock inte om det är varg från Häveröreviret eller om det är ett nybildat revir som ligger bakom de båda angreppen.

 

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/10/resterna-av-en-jaktchampion/
Foto:Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se