Älgjägare från Alaska attackerad av varg

Shane Iverson, KYUK – Bethel. 17 september, 2009. En amerikansk älgjägare kan sägas ha kommit lindrigt undan efter en attack av en rabiessmittad varg.

Rodrick Phillip,  35 år och boende i Kongignak, hade tagit paus i älgjakten längs Kuskokwim River när vargen plötsligt dök upp i hans läger. Philip försökte springa mot gevären en bit bort men vargen var för snabb.

Den hoppade först mot hans ansikte men Rodrick Philip duckade och vargen bet i ena benet och orsakade djupa sår. Trots smärta och chock lyckades Philip få ned vargen på marken för att försöka kväva den. Efter en stunds strid där Philip hade fullt sjå att hålla ned den urstarka vargen, kastade han sig undan så att hans jaktkamrat Eric kunde döda vargen med två skott.

Jaktlaget tog hem vargkadavret där en veterinärundersökning visade att vargen varit rabiessmittad. Det är den tjugoandra (22) attacken av en rabiessmittad varg i Alaska sedan 1971.

Rodrick Philip uppges må bra efter vaccinering och såret i benet var inte alltför allvarligt. Attacken skedde den 10 september.

Hör intervjun med Rodrick Phillip här.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se