Angripande varg skjuten i fårhage, Värmland

varg skjuten i fårhage

Under söndagsmorgonen upptäcktes ett pågående vargangrepp där två får dödats. En varg sköts i hagen ett 20-tal meter från ett av fåren.

En fårägare med cirka 150 djur i Östra Ämtervik upptäckte på söndagsmorgonen att något inte stod rätt till i en hage. Detta efter att en tacka forcerat ett stängsel och skenat in på gården. En granne skrek att det var varg i hagen uppger djurägaren för tidningen Jakt & Jägare.

Djurägaren hämtade då sin studsare och begav sig till hagen för att försöka skrämma bort vargen. Detta utan framgång varpå vargen sköts med stöd av paragraf 28. Länsstyrelsen bedömer att djurägaren agerat i enlighet med lagen.

Den varg som sköts syntes inte ha ätit särskilt mycket trots att ett av de döda fåren var kraftigt äten. Detta föranleder misstanke om att flera vargar varit involverade i attacken. Även det faktum att den varg som sköts inte hade jord på tassarna stöder teorin om flera vargar då det var grävt under stängselt vid ett ställe.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/varg-skjuten-i-farhage
Foto: Privat från paragraf 28 under 2013.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se