Ännu en älghund dödad av varg, Finland

ännu en älghund dödad av varg finland

I området Sotkamo, Kajaani och Kuhmo har många hundar dödats av varg. I söndags föll ytterligare en hund offer för varg i Hiisijärvi enligt tidningen Sotkamo Lehti.

Antalet vargangrepp mot hundar i nordöstra Finland mellan Sotkamo, Kajaani och Kuhmo är omfattande. Media skriver inte om alla fall som sker utan det är också på sociala medier som bilder och händelser delas mellan de som drabbas.

Nu senast dödades en norsk älghund på söndagsmorgonen i Hiisijärvi mot gränsen till Sotkamo. Ägaren fann hunden straxt efter angreppet med hjälp av gps-halsbandet. Vargarna hade släpat hunden hundra meter från den plats där den dödats genom bett i nacken skriver tidningen.

Vargarna han dock inte äta upp hunden innan ägaren hittade den varför kroppen var i det närmaste intakt bortsett från de dödande betten i nacken och skuldrorna.

Man misstänker att det är samma vargpar som dödat flera andra hundar i området under den senaste tiden.

 

Källa: http://www.sotkamolehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SOT_newssite%2FAMLayout&cid=1194844135729&p=1194615920841&pagename=SOTWrapper
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se