Ännu en dödad varg avlämnad på publik plats, Italien

död varg på allmän plats italien

Franska bönder protesterar mot varg på sitt vis och de italienska på sitt. I onsdags hittades ytterligare en dödad varg på ett torg i en italiensk by. Det är den elfte vargen som gått detta öde till mötes.

De italienska lantbrukarna är aningens mer handfasta i sin kampanj mot varg än sina franska bröder. Årets elfte döda varg lämnades någon gång under natten mot söndagen av på ett torg i Semproniano, Grosseto. Vargen, en hane var skjuten i bogen enligt uppgifter till tidningen Il Messaggero. I mars i år hittades ytterligare en död varg på samma torg.

Polisen utreder ärendet och kroppen har lämnats vidare till ansvarig myndighet för obduktion. I området pågår för närvarande lantbrukarnas skördefestival med många besökare. Inte helt osannolikt att man valt detta tillfälle för att få extra uppmärksamhet kring demonstrationen.

 

Källa: http://www.ilmessaggero.it/PRIMOPIANO/CRONACA/grosseto_lupo_ucciso_piazza/notizie/820386.shtml
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se