Ännu en hund uppäten, Norge

ännu en hund uppäten norge

En strävhårig tax dödades av varg under onsdagen cirka 25 kilometer nordost om Oslo. När hundägaren återfann taxen var bara hälften av hunden kvar.

Jan Kåre Krybelsrud hade åkt till Finholtsjön för att släppa sin strävhåriga tax. Taxen var försedd mig gps-halsband och Jan följde hundens sök i terrängen runt sjön. Taxen hade fått upp ett djur och drevet gick en stund men så plötsligt försvann signalen och Jan kunde inte längre följa hunden med sin gps.

Nu är det inte ovanligt att signalen försvinner om terrängen är kuperade men de brukar å andra sidan dyka upp igen om hunden tar sig till ett nytt område. Så skedde inte denna gång varför Jan satte sig i bilen för att komma närmare men någon ny signal dök aldrig upp. Därför åkte han hem och hämtade en kamrat så att de tillsammans kunde leta efter hunden.

Väl tillbaka gick de till den plats där den sista signalen registrerats och där fann de också vad som var kvar av taxen. Vargarna hade konsumerat lite drygt hälften av taxen (följ länken till källan för att se bild) som var klippt rakt av bakom frambenen. Jan misstänker att det rör sig om fler än en varg då det fanns många spår på platsen.

På lördag startar älgjakten i området, något som Jan vanligtvis ser fram emot men denna gång tror han dessvärre att det inte blir så trevligt då ingen lär våga släppa sina älghundar.

 

Källa:http://www.raumnes.no/Nyheter/tabid/445/Default.aspx?ModuleId=81812&articleView=true
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se