Ännu en hund vargdödad, Finland

vargdöda hund ristijärvi finland

En jämthund föll offer för två kända vargar i närheten av Ristijärvi. Förra året dödade samma vargar två hundar.

Korrigerad 13.09.16. Platsen felaktigt utmärkt på kartan samt ett tillägg om att det var två sändarförsedda vargar som dödat hunden.

Finska tidningen Kainuunsanomat rapporterar om ännu en vargdödad hund i närheten av Khumo i nordöstra Finland. Hannu Härkönen hade släppt sin jakthund på fredagsmorgonen som efter en stund fann älg.

Efter cirka två timmars hundarbete försvann dock signalen från Hannus GPS-enhet samtidigt som hunden tystnade. Att GPS-signalen tystnade förklarades senare med att elektroniken bitits sönder av vargarna.

Efter flera dagars letande kunde resterna av hunden återfinnas. Allt som fanns kvar var en del av hundens päls och själva GPS-halsbandet. Platsen överensstämde med positioner från vargar med sändarhalsband enligt finska Vilt- och Fiskeriforskningintitutet. Vargarna som befann sig på platsen benämndes ”Rilla” och ”Hessu” och dödade tillsammans förra året två hundar enligt uppgifter.

– Det kanske inte är nödvändigt att skjuta alla vargar men de som ställer till med problem måste bort. Men det är svårt att få sådana tillstånd och innan dess blir det nog ingen mer löshundsjakt, säger Hannu till tidningen.

 

Källa: http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194838444417/artikkeli/pantasudet+tappoivat+koiran+hiisijarvella.html

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se