Ännu en oskygg varg i Skultuna

Västmanland har haft flera oskygga vargar det senaste året. Nu rapporteras om ytterligare en närgången varg som inte räds människor.

Tidningen Jakt & Jägare rapporterar om en särskilt oskygg varg i Västerfärnebo. Vargen, en förmodad tik enligt de som stött på henne, har fotograferats på så nära håll som 5-10 meter.

Vidare har den setts följa efter en traktor ute på ett fält och när föraren har försökt skrämma bort vargen har den reagerat lite märkligt;

– Den var en lång stund alldeles nära en bonde som pressade ensilagebalar. När man försökt skrämma iväg den, har den bara lagt sig ned och tryckt på marken. Är det ett normalt vargbeteende? Jag vet inte, men det är djävligt otrevligt, kommenterar ortsbon Roland Ström till Jakt & Jägare.

Bland de boende i området tror man att det är samma varg som också följt efter människor vid flera tillfällen. Roland Ström funderar på hur de skall få vargen att bli skygg.

– Den vill inte gå undan utan lägger sig ned och trycker som en fälthare. På något sätt måste vi få den skygg, säger Roland Ström.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se