Ännu en skyddsjakt stoppad av miljöorganisationer

Länsstyrelsen i Örebro fattade i fredags beslut om skyddsjakt på en varg i Nora. I dag stoppar Naturvårdsverket jakten efter att den överklagats av Wolf Association Sweden och Nordulv.

Per Wedholm, rovdjursansvarig vid Länsstyrelsen i Örebro var med om att fatta beslut om skyddsjakt på en varg i fredags förra veckan. Detta efter att tre angrepp konstaterats varav ett av dem inbegrep en nötkalv.

Vargintresserade organisationer som Wolf Association Sweden, Nordulv och Svenska Rovdjursföreningen har som bekant stoppat ett antal utlysta skyddsjakter med framgång. Så också denna gång då Naturvårdsverket nu upphäver länsstyrelsens beslut om skyddsjakt. Motivet sägs vara att länsstyrelsen inte kunnat påvisa risk för allvarlig skada.

Att fler än 12 djur skadats är således inte att betrakta som en allvarlig skada enligt verket.

 

Källa: http://www.naturvardsverket.se/Nyheter-och-pressmeddelanden/Naturvardsverket-upphaver-lansstyrelsens-beslut-om-skyddsjakt/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se