Ännu en stövare angripen av varg i Värmland

Vargens bitskador på hundar och mindre djur.

Till den senaste helgens vargangrepp på jakthundar kan vi nu lägga ytterligare två angrepp. Dessa båda slutade med att hundarna fick uppsöka veterinär. De tre andra som angreps under helgen hade inte samma tur utan hittades döda och uppätna.

Under måndagen var Rolf Johanssons ute med sin hamiltonstövare för att jaga hare. Stövaren blev angripen av varg utanför Likenäs i Värmland rapporterar Svensk Jakt.

– Hon var aldrig längre bort från mig än 400 meter. Hon hade fått ett nytt upptag och började plötsligt skälla väldigt konstigt, så jag förstod att det inte var hare utan något annat. Efter en stund skrek hon till och några minuter senare kom hon tillbaka till mig, med ett rejält bett över rumpan och ryggen, berättar Rolf Johansson för Svensk Jakt.

– Det var två djupa sår, vargen hade nästan bitit igenom, men lyckligtvis uppstod inga skador på tarmkanalen.

 

Fastställt att angriparen var en varg

Hunden fördes genast till Torsby veterinärstation där hon fick sina sår sydda och tvättade. Hon fick stanna kvar för observation till idag, tisdag.

– Först trodde vi att det kunde vara ett lodjur som attackerat hunden, men såväl veterinär som besiktningsperson konstaterade att det utan tvekan var varg, säger Rolf Johansson.

 

Slutar med jakten

Rolf har jagat i området i nästan 30 år men överväger nu att sluta med jakten.

– Jag har jagat här sedan 1984, men stövarjakten håller på att dö ut. När jag började var vi ett tiotal stövarjägare här, men nu är jag ensam kvar, säger Rolf Johansson.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se