Ännu en stövare attackerad – samma varg

Knappt hade dramatiken efter en vargdödad stövare på Bornasberget lagt sig förrän det var dags igen. Men den här gången överlevde hunden.

På sidan av Bornasberget hade Jan Holms schillerstövarhane fullt drev på hare. Hunden hade drivit i cirka en timme när den började skälla på ett märkligt sätt.

– Det var inne i en ungskog bara 70 meter ifrån mig. Först skällde han väldigt tätt, sedan blev det tyst. Jag förstod inte vad som hände, men plötsligt kom stövaren springade till mig, säger Jan Holm.

Han såg då att stövaren var biten i korsryggen och det var även blod i ena mungipan på hunden.

– Då insåg jag att det var varg som attackerat honom. Jag tog med mig honom och gick snabbt till bilen, säger Jan Holm.

 

Nytt revir på väg att bildas

Det tycks vara samma varg eller flock som attackerade båda hundarna på Bornasberget med en knapp timmes mellanrum. I båda fallen har vargen hört hundskallen, sökt upp hundarna och gått till full attack.

Länsstyrelsens naturbevakare har besiktigat hundarna. Det råder ingen tvekan om att det är varg som attackerat dem och naturbevakaren tror att det håller på att bildas ett nytt vargrevir i området. Urinmarkeringar visar att det är en hanvarg som attackerat schillerstövarna.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se