Arne Weise attackerad av vargar på Kolmården

En invigning på Kolmårdens djurpark höll på att sluta illa för tv-profilen Arne Weise. Vid ett besök i varghägnet blev han omkullslagen av tre vuxna vargar.

Den 5 maj var Arne Weise inbjuden till invigningen av Kolmårdens nya attraktion Tiger World. Som komplement till de andra aktiviteterna bestämde han sig för ett kort besök vid varghägnet.

– Jag har aldrig klappat vargar, berättade han senare för tidningen Expressen.

Vargexperten Thomas Lind erbjöd Weise att följa med in i hägnet. Arne Weise var tveksam men följde till sist med in medan sonen Andreas valde att stanna på utsidan.

Redan nu uppfattade TV-profilen situationen som hotfull för alfahanen Tromb hade börjat morra.

Men det var inte Tromb utan två andra vargar som först kom fram och nosade. Även om Weise inte vågade röra sig var det fortfarande mycket stillsamt.

– Det är ingen fara, jag har fött upp dem med nappflaska när de var små, lär Thomas Lind ha sagt för att lugna TV-profilen.

Men stillheten varade inte länge. Plötsligt kastade sig den 50 kilo tunga alfahanen Tromb fram och Arne Weise slungades bakåt med tre av de fem morrande vargarna över sig.

 

Trodde det var kört

Arne Weise kröp ihop i fosterställning för att skydda sig bäst han kunde. Thomas Lind lyckades dock skingra vargarna och Weise kunde hjälpas upp och ut ur hägnet.

– Jag tänkte på en tv-film med draghundar. En man var rädd och föll och alla draghundar kastade sig över honom. När jag föll trodde jag att det var kört, att jag var såld.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se