Attackerande varg jagades bort av hund

Under söndagen inträffade en vargattack mot en sällskapshund på promenad utanför byn Ryssa i Mora kommun. Hunden klarade sig tack vare en medföljande schäfer. Det rapporterade tidningen Jakt & Jägare under måndagen.

Hundägaren, som vill vara anonym, var ute och rastade sina två hundar. Den ena hunden var på cirka 200 meters avstånd, medan den andra, en schäfer, höll sig intill ägaren. Plötsligt kom en varg mellan hundägaren och hunden som var en bit bort.

 

Räddades av hundkompisen

Vargen attackerade hunden och tryckte ner den på marken. Schäfern sprang ifrån ägaren för att hjälpa sin hundkompis, och gav sig på vargen i en kraftig motattack. Det var antagligen räddningen för hunden som attackerades.

– Min schäfer väger 42 kilo, men vargen var betydligt mycket längre och högre, berättar hundägaren. Hade inte schäfern attackerat vargen hade den nog bitit ihjäl min andra hund, nu fick bägge hundarna några bett av vargen, men det är ingen fara med dem i dagsläget.

Hundägaren menar att han inte vill ha någon uppståndelse kring händelsen, och har själv inte tagit någon ställning i vargfrågan.

– Jag har gjort en polisanmälan och det får räcka med det, säger hundägaren.

Länsstyrelsens besiktningsman Hanse Hansson var på väg ut till platsen för att göra en besiktning när Jakt & Jägare fick tag på honom.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se