Cyklist attackerad av varg, Kanada

cyklist angripen av varg kanada

I vad som uppges vara det andra vargangreppet inom en månad skadades en 57-årig man på cykel. Vargen angrep när cyklisten färdades i hög hastighet.

För ungefär en månad sedan undkom en cyklist en varg i Laurentides viltreservat. Händelsen betraktades då som unik men har nu skett igen. Denna gång lyckades dock inte cyklisten, Mario Lagacé undkomma vargen. Trots att Mario cyklade i hög hastighet kastade sig vargen med öppna käftar mot honom och cykeln.

– Vargen kastade sig mot mig varpå jag välte, trots att jag körde i hög hastighet. Det var som att köra på en sten, berättar Mario för tidningen Journal de Montréal.

Mario berättar att han tappade andan, skadade knät och armen när han föll i backen och att han var ganska säker på att hans sista stund var kommen.

– Jag försökte skydda mig med cykeln, ställde den mellan mig och vargen. Det var bara dryga metern mellan mig och rovdjuret. Cykeln verkade få vargen att tveka en smula. En bilist passerade samtidigt utan att stanna. Jag är inte rädd av mig men då var jag säker på att jag skulle dö, berättar Mario.

Vargen verkade inte ha några planer på att lämna Mario som med cykeln som skydd tog sig till andra sidan vägen i hopp om att någon bil skulle stanna och hjälpa honom. Till slut stannade en bilist.

– Vargen stod kvar och tittade på mig och bilisten. Den var kvar i minst 5 minuter.

Följande dag träffade Mario de viltansvariga i parken och begav sig till platsen för angreppet. Fällor sattes ut i området som alltså är platsen för två angrepp inom en månad. Vargen som förföljde den första cyklisten avbröt attacken när en andra cyklist kom bakifrån.

– Sådan tur hade inte jag, säger Mario till tidningen.

Mario cyklar vanligtvis 6 till 10 mil i veckan i parken men så länge vargen är på fri fot kommer han inte att återvända.

 

Källa: http://www.journaldemontreal.com/2013/08/27/sauve-par-un-automobiliste
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se