Dansk tjurkalv misstänks ha dödats av varg

Nötkalv dödade på gårdsplan utanför Beateberg i Norrtälje

En dansk lantbrukare miste under föregående vecka en tjurkalv. Skadorna har inspekterats av veterinär som vidhåller att det handlar om ett vargangrepp.

Trots relativt få vargar, ett 10-tal enligt tidigare uppgifter i dansk press, har skador redan uppkommit för djurhållande bönder. Får har dödats och nu misstänks även en tjurkalv ha förlorat livet till följd av ett vargangrepp. Detta uppger danska TV Midvest.

Tjurkalven om dryga 200 kilo hittades död i ett skogsparti av ägaren Jørgen Andersen. Ditkallad veterinär,  Jens Philipsen är övertygad om att skadorna inte kan ha uppkommit på annat vis än genom ett vargangrepp.

–  Rent objektivt är det bara att konstatera att kalven dödats genom bett i strupen och det är enligt min uppfattning bara varg som gör så här i Danmark, säger han till TV MIDTVEST’s reporter.

Kalven skall även flås för att få en bättre bild av hur betten utdelats och stärka eller avfärda misstanken om att det är ett vargangrepp.

Redaktionens kommentar: I kommentarsfälten ser det ut som det gjorde i de svenska för några år sedan. I princip identiska idékonflikter och argument vilket stärker idén om att alla länder som berikas med varg också måste lära sig allt från början. De danska vargintressenterna är lika ointresserade av att ta till sig lärdomar från andra länder som deras kolleger i andra länder. I grund och botten djupt tragiskt.

 

Källa: http://www.tvmidtvest.dk/indhold/landmand-slaar-ulvealarm-ved-thorning
Bild: Ur arkivet en bild på en kalv som dräptes av vargarna i Rialareviret.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se