Djurskötare biten av varg, Ukraina

djurskötare biten av varg

En kvinnlig djurskötare vid Kiev Zoo blev i fredags angripen och biten av en varghona i samband med att vargarna skulle matas.

Vid en rutinåtgärd vid Kiev Zoo angreps och skadades en kvinnlig djurskötare av en varghona. Djurskötaren hade till uppgift att mata vargarna vilket inbegriper en del säkerhetsmoment. Under proceduren engageras två skötare som har till uppgift att förflytta djuren till ett särskilt utrymme. Under denna förflyttning undgick en dörr till en varghona kontroll. Dörren såg ut att vara låst men var dessvärre möjlig att öppna för varghonan.

Efter att varghonan forcerat dörren angrep hon en av kvinnorna som ådrog sig bitskador. Enligt pressmeddelande från Kiev Zoo är skötarens tillstånd stabilt.

Angreppet förklaras som en ren olyckshändelse. Djurskötaren som angreps har arbetat på inrättningen i snart 20 år och är mycket kompetent enligt samma pressmeddelande.

Inna Vasilkovskaya, chefsveterinär vid Kiev Zoo förklarar angreppet som att varghonan bevakade sitt revir.

För att ta del av flera angrepp av varg inom djurparker och av ”tama” vargar kan ni läsa vår sammanställning som sträcker sig från 1800-talet fram till den tragiska olyckan vid Kolmårdens djurpark 2012.

 

Källa: http://ura-inform.com/ru/capital/2013/04/13/volchitsa-pokusala-zhenschinu-v-kievskom-zooparke
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se