Doften av vargar

Under kategorin Mindre kända effekter av att ha rovdjur i närheten av bebyggelse kan nämnas att stora bytesdjur som dödas ligger kvar och luktar illa. Det skall jämföras med de större djur som jägare fäller eller som trafiken tar som i nästan samtliga fall forslas bort från platsen.

Paret Johan Rapp och Christina Olsén fann ett rivet älgkadaver ett 50-tal meter från deras tomt. En vuxen älg är en rejäl bit kött, ben och vävnad som vid ”rätt” temperatur genererar en doft få vill vara i närheten av.  Paret blev ombedd av Polisen att dra älgen längre in i skogen med en traktor men där tillstöter problem då de saknar traktor och ”längre in i skogen” också betyder ”närmare grannen”.

Vargarna hade dessutom varit tillbaka under natten för att fortsätta måltiden och det oroade paret Rapp Olsén då de har såväl katt som hund. Området ligger i ett revir med 6-8 vargar enligt de lokala jägarna, så problemen lär fortsätta.

Enligt Länstyrelsen i Dalarna är det Polisens ansvar att ta hand om kadavret men de verkar inte vilja göra det eventuellt sakna tid.

 

Läs mer på Aftonbladet.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se