En av två finska vargar skjutna

Ilta-Sanomat rapporterade tidigare i veckan om att finska polisen godkänt skyddsjakt på två närgångna vargar i delar av Karelen.

Efter att två vargar i olika områden  av finska Karelen blivit allt mer närgångna valde polisen att godkänna skyddsjakt. Polisen menar att vargarnas beteende var onormalt och att de var en fara för människors liv och hälsa när de rörde sig i bostadsområden.

Den ena vargen strövade kring Lieksa och då mer specifikt i närheten av bondgårdarna i Mätäsvaara- och Viekiområdet. Även Lieksas kristna skola fick påhälsning.

Den andra vargen har däremot varit relativt stationär och hela tiden i Valtimo centrum. Där har observationer gjorts under en veckas tid.

 

Skyddsjakt gav resultat

Efter att skyddsjakt bedrivits ett par dagar meddelade Ilta-Sanomat under fredagen att Lieksavargen skjutits. Skyddsjakten efter den andra vargen fortsätter som tidigare.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se