En död efter brutal vargattack i Turkiet

En varg gick till anfall mot människor och djur nära en by i Turkiska Kutahya-provinsen. En person har avlidit av skadorna. Det rapporterar nättidningen Sabah.

Händelserna tog sin början då en fårflock blev attackerad av en framrusande varg. Herden var närvarande och kunde avvärja attacken.

Vargen fortsatte nedför bergssidan och i en andra attack fick en kvinna motta så kraftiga bett att hon avled på platsen.

Även traktens sheriff sårades allvarligt efter att ha försökt avvärja vargattacken mot kvinnan. Han lyckades dock ta sig hem där han son tog emot och körde honom till sjukhuset. Sheriffens tillstånd uppges vara kritiskt.

Vargen ska enligt uppgift blivit allvarligt sårad under tumultet. Trots det hann den skada ytterligare 16 tamdjur på sin väg ut ur området.

 

 

Vargattacker förekommer med viss regelbundenhet i Turkiet. Vi har tidigare rapporterat om en 10-årig turkiske pojke som blev ihjälbiten av en varg i Anatalya i november 2005.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se