En glimt av framtiden

Solheim, Carlgren och FuruholmNorges miljöminister Erik solheim till vänster. Till höger Sveriges miljöminister Andreas Carlgren och Lars Furuholm som är rovdjursansvarig vid länsstyrelsen i Värmland.

Som ett resultat av det möte vi tidigare skrev om har nu Sverige och Norge bestämt sig för att utöka samarbetet kring den skandinaviska vargstammen. Samarbete kring sändarmärkning, övervakning av vargbestånd och flytt av genetiskt värdefulla vargar blir några av de områden kring vilka man enats om att bedriva gemensamt arbete.

Samtidigt enades statssekreterare från Sverige, Norge och Finland om att lyfta upp rovdjursfrågorna på högsta politiska nivå.

Gemensamt skall man även försöka få med Ryssland i samarbetet.

Sveriges utbyte med Ryssland i frågan om varg har annars lyst med sin frånvaro vilket ur vårt perspektiv framstår som lite märkligt givet deras förmodade stora kunskap om just varg.

Via TT

Category: Nyheter · Tags:

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se