Familj jagad av rabiessmittad varg under skotertur, Kanada

familj jagad av rabiesvarg kanada

Under en skoterutflykt i västra Labrador, förföljde en varg familjen Sexton och Patey i drygt 20 minuter. Vargen gjorde flera attacker mot ekipagen. Vargen dödades sedermera och befanns smittad av rabies.

Förra söndagen begav sig familjen Sexton och Patey ut på en skotertur i västra Labrador. Drygt 20 minuter efter det att de startat skoterturen, dyker en ensam varg upp.

– Vargen sprang direkt mot snöskotern och visade tänderna, berättar Michelle Sexton för CBS News.

Intensiteten i vargens förföljande ökade och övergick därefter till regelrätta attacker. Vargen attackerade lågt som brukligt vilket i det här fallet betydde att käftarna lyckligtvis slog över skoterns medar. Kampen mellan skoteråkarna och vargen skall ha pågått i cirka 20 minuter innan de lyckades fly.

De började omedelbart söka efter hjälp, snarare än att fortsätta sin utflykt. Efter en stund lyckades de komma i kontakt med ansvariga för vilt som enligt uppgift omedelbart begav sig ut för att söka efter vargen.

Knappt en halvtimme senare hade viltvårdare sökt upp vargen som de neutraliserade genom att köra över den med skoter varefter de avlivade den. Vargen forslades därefter till patologen där den undersöktes.

När analysresultaten kom kunde man konstatera att vargen var smittad av rabies vilket var det första fallet sedan juli förra året. Rabies är dock vanligt förekommande i de norra delarna av Kanada och smittan sprids av såväl rävar som andra predatorer.

 

Källa: http://www.theweathernetwork.com/news/articles/rabid-wolf-chases-two-families-on-snowmobile-trip-in-labrador-/44627/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se