Fårägare attackerad av varg i hage

En varg som dödat flera får och gått till attack mot djurens ägare sköts på lördagen norr om Torsby i Värmland. Polisen misstänker inget brott, men händelsen ska granskas av åklagare, rapporterar tidningen Expressen.

Fårägaren upptäckte på morgonen att det fanns en varg i hagen och att två djur blivit dödade. Mannen gick in i hagen för att skrämma bort vargen. Men då gick rovdjuret till attack.

– Han blev inte biten, men det var nära, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl på polisen i Värmland, till TT.

Mannen ringde till polisen och kallade på hjälp från grannar. Under tiden dödade vargen tre får till. Rovdjuret lät sig inte heller skrämmas av att fler människor kom till hagen. I stället fortsatte vargen att gå till attack mot fårägaren.

– Men de hade ringt efter en skytt, som kom och dödade vargen, säger Eriksson.
Händelsen är anmäld som grovt jaktbrott.

– Det finns inga tecken på annat än att skytten var i sin fulla rätt att avliva vargen och vi har inte inlett någon förundersökning. Men åklagaren vill ändå göra en bedömning av ärendet, säger Per-Arne Eriksson.

Fårägaren chockades av attacken. Vargen bedöms ha varit omkring ett år gammal, skriver Nya Wermlands-Tidningens nätupplaga.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se