Fårdödande varg sköts under angrepp, Örebro Län

fårdödande varg skjuten örebro

Tidigt på fredagsmorgonen angrep en varg får norr om Lindesberg. Efter att fyra får dödats sköts vargen i enlighet med paragraf 28.

Fyra får dödades och ytterligare tre skadades allvarligt innan fårägaren sköt den angripande vargtiken. Angreppet och efterföljande fällning av vargen inträffade under fredagsmorgonen på en gård norr om Lindesberg i Örebro Län. Kjell Johansson, besiktningsman vid länsstyrelsen uppger att skjutningen inte kommer att bli ett polisärende då förloppet pekar mot ett korrekt användande av paragraf 28.

Av de skadade fåren fick två avlivas och det tredje är under vård av veterinär uppger tidningen Svensk Jakt i sin nätupplaga.

Sedan den 1 juli i år skall inte nyttjande av paragraf 28 anmälas till polisen som tidigare utan direkt till länsstyrelsen. Det är sedan upp till dem att bedöma om det finns anledning att koppla in polisen. I just detta fall verkar det dock inte vara aktuellt.

 

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/08/fardrapande-varg-skjuten-i-orebro-lan/
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se