Finsk stövare angripen av varg, Norge

Vargens bitskador på hundar och mindre djur.

Inte långt från den plats där en hund dödades under lördagen angreps ytterligare en hund på söndagen. Jan Moen fick se en skymt av vargen när han sprang för att rädda sin Raja.

Norska Smaalenene.no rapporterar om en finsk stövare som angreps av varg under pågående harjakt. I likhet med många andra angrepp hörde Jan Moen att något var galet genom att hunden skall förändrades. Pejlen ledde honom till hunden och i samma stund som han anländer ser han vargen försvinna från platsen.

Moen förstod att hunden skadats men kunde först inte se var eller hur. När han undersökte pälsen fann han dock flera bitskador över korset och ryggen. Bilder av skadorna finns i den norska tidningen och den veterinär som sytt Raja menar att skadorna är typiska för hur en varg angriper.

Jan Moen hade också hört talas om att en hund dödats på den svenska sidan av gränsen och håller det inte för otroligt att det är samma varg som angripit hans hund.

Raja ser dock ut att ha klarat sig relativt bra såväl fysiskt som psykiskt säger ägaren.

 

Källa: http://www.smaalenene.no/nyheter/article7618332.ece?
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se