Flera får dödade av varg i Billdal

vargdödat får

Under natten till torsdagen tog sig en varg in i fårhagen hos Claes Brännerud. Resultatet blev fem vargdödade får och ett försvunnet.

Vargarna som nu dyker upp i södra Sverige har inte varit sena att ta för sig av tamboskapen. Flera angrepp har registrerats i Kronoberg, Skåne, Halland och Västra Götaland. Förutom Västra Götalands norra delar har inget av dessa län fast vargetablering i skrivande stund vilket betyder att konkurrensen om de vilda djuren som föda torde vara obefintlig.

Claes Brännerud, som förlorade 5 alternativt 6 får är varken kött- eller skinnproducent utan har fåren som träningsdjur för sina vallhundar. Totalt, innan angreppet hade Brännerud 16 får i en hage med elstängsel som denna gång inte hindrade vargen från att ta sig in.

Claes säger avslutningsvis till tidningen GP att han trots angreppet är för varg i naturen och att den har sin givna plats.

 

Källa: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1223432-minst-fem-far-dodade-av-varg-i-billdal
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se