Nioårig flicka från Heinävesi mötte morrande varg vid skolbussen

I torsdags mötte en finsk nioåring en hotfull varg på väg hem från busshållplatsen i Heinävesi. Från hållplatsen och hem har hon en promenad om cirka 1 kilometer och det normala är att hennes föräldrar möter henne där. Men inte den här dagen.

Det var i torsdags som den nioåriga flickan hemmahörande i Heinävesi, Norra Karelen mötte en varg vid busshållplatsen. Vargen kom väldigt nära flickan samtidigt som den morrande visade tänderna.

Flickan började då skrika förtvivlat och då vände vargen in i skogen igen. Flickan sprang till närmaste granne som tyvärr inte vara hemma varpå flickan i panik sprang hela vägen hem.

Det normal förfarandet är att föräldrarna hämtar barnen med bil just på grund av riskerna med rovdjur i området. Den här dagen var mamman upptagen med ett möte varför barnen fick klara sig själva.

Familjen har polisanmält händelsen. Mika Lukkarinen, representant för Savolinna Södra Viltförvaltningsdistrikt berättar att observationen är pålitlig.

Via: Susi näytti hampaitaan koululaiselle Heinävedellä | Pohjois-Karjala | yle.fi.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se