Förrymd varg på fri fot i Bayern

En varg från ett zoo i Regensburg har rymt och sprungit in i de Bayerska skogarna. Det rapporterar Austrian Times.

En varghane kallad ”Pandur” har rymt från ett ett zoo i den Tyska staden Regensburg och sökt sin tillflykt i de Bayerska skogarna.

På djurparken hoppas man på att fånga in vargen så snart som möjligt men polisen är skeptisk då det finns så mycket vilt i skogen. Skötarna på djurparken uppger för Austrian Times att varghanen inte är farlig för människor.

Pandur är oavsett sin tillfälliga frihet, den första varg som sprungit i de Bayerska skogarna på mycket lång tid, kanske mer än 100 år.

Vargar är åter i Tyskland sedan slutet av 1990-talet men då bara i den östra delen. Antalet uppgår till ca 35 individer fördelade på fyra flockar.

 

Redaktionens kommentar: Med tanke på vilken fruktansvärd förödelse förrymda tamvargar orsakat genom historien, borde Regensburgs zoopersonal vara lite mer försiktiga i sina uttalanden. Vore det inte rentav bra om man istället varnade människor för att det finns en förrymd varg i området?

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se