Förskola i närheten av varg håller barnen inne

Barnen vid Åby skola i Saladamm, norr om Sala, i Västmanland får inte längre gå till sitt ställe i skogen bakom skolan. Anledningen är att varg börjat stryka runt i området.

– Det var efter en diskussion inom personalgruppen som vi bestämde oss för att det är klokt att låta bli att vara i skogen under en tid, säger Inga-Lill Eriksson, barnskötare vid förskolan Myrstacken.

Barnen har tidigare gått iväg till en plats inne i skogen där det finns ett vindskydd och en liten grillplats som föräldraföreningen har byggt. Men nu är det slut med då varg börjat hålla till i området, rapporterar Jakt & Jägare.

 

Varg synlig flera gånger

Under förra veckan stötte en förälder som var ute med sin hund på vargen i skogen bakom skolan. Vargen har varit synlig i området vid ytterligare fyra-fem tillfällen. Den springer även runt omkring det stall med travhästar som finns i närheten.

– Vi anser att det är klokt att strunta i skogspromenaderna en tid även om vi hörs ganska väl när vi kommer med våra småttingar. Men det är ju inte alla barn som går i gruppen. En del sticker före.Det känns inte riktigt bra, säger Inga-Lill Eriksson.

 

”Han står inte med barn i skogen”

Redan förra året sågs varg runt skolan. Då ringde Inga-Lill Eriksson till länsstyrelsen och talade med Göte Hamplin på naturvårdsenheten.

– Men han sa ju bara att det var absolut inte farligt. Men det går ju bra för honom att sitta bakom ett skrivbord och säga, som inte står med en hel barngrupp i skogen, kommenterar Inga-Lill Eriksson.

 

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se