Georgisk kvinna dödad av varg 

Nu har det hänt igen – en människa har blivit dödad av vargar. Resterna av en vargäten kvinna har hittats i Kakhetidistriktet, uppger bland annat Imedia Television till tidningen Jakt & Jägare.

Det ska vara det tredje angreppet på några veckor i Georgien och nu uppges lokala myndigheter dela ut vapen så att människor kan försvara sig. Guvernören Gia Chalatashvill har i ett TV-tal meddelat att högsta beredskap gäller.

Den kvinna som dödats ska ha varit försvunnen i flera dagar innan resterna efter hennes kropp påträffades utanför byn Giorgitsminda ca 40 kilometer utanför huvudstaden Tblisi.

Utöver attacker mot människor rapporteras om ett stort antal attacker mot boskapsdjur.

 

Tre faktorer kan avgöra

Jens Karlsson, forskare vid Viltskadecenter, känner inte till förhållandena för vargarna i Georgien, men han vet vilka faktorer som brukar ligga bakom attacker mot människor.

– Om man tittar på de fall som inträffar rör det sig om tre faktorer som brukar spela in – rabiessmittade vargar, total avsaknad av bytesdjur eller tillvanda vargar. Sannolikt är det en eller flera av dessa faktorer som ligger bakom, säger Jens Karlsson.

 

Läs artikeln på Jakt & Jägare.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se