Gråhundstik dödad av varg, Annefors

gråhund dödad av varg

Gråhundstiken Ajja angreps och dödades av varg utanför Annefors i lördags. Tiken attackerades i samband med att hon ställt en älg.

Helgens andra rapporterade vargangrepp mot hund slutade värre än för Bassethunden i Värmland. Gråhundstiken Ajja hade fått tag i en älg en bra bit från ägaren, Jörgen Bergkvist som då rör sig mot henne i hopp om att kunna komma till avslut.

När han kommit inom en kilometer från hunden hör han plötsligt hur tiken skriker till på ett sätt som gör att han mer eller mindre omedelbart förstår vad som höll på att ske. Efter tikens skrik blev hon stilla på pejlen.

Väl framme vid platsen konstaterar ägaren att tiken är förlorad. Han hör också att några djur, alltså vargarna lämnar ungskogen där resterna av tiken hittas. Länsstyrelsen ser det också för troligt att det var fler än en varg som gick till attack mot hund.

Jörgen Bergkvist uppskattar att det tog 7-8 minuter från det att tiken angreps till det att han var på plats. Under den tiden han vargarna äta stora delar av tiken.

Familjen och främst barnen tog förlusten hårt uppger Jörgen Bergkvist för tidningen.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/vargarna-tog-ajja-pa-standet
Bild: Privat

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se