Grävande vargar försökte ta hundar i hägn

Två vargar försökte gräva sig in i en hundgård mitt inne i byn Lillhärdal, Härjedalen. Det meddelar tidningen Östersundsposten i sin nätupplaga.

Det var under natten till måndagen som familjen Fjätström i Lillhärdal upptäckte vargarna, som frenetiskt försökte ta sig in i hundgården. Det fanns inga hundar i hundgården vid tillfället och det kan ha varit ett älgben inne i hundgården som lockade vargarna.

– Visst vet vi att det finns ett flertal vargar runt byn. Men att de skulle komma så här nära och dessutom försöka ta sig in i hundgården trodde vi inte, säger Patrik Fjätström till Östersundsposten.

Vargparet lämnade tydliga spår efter sig i snön och det råder ingen tvekan om att det verkligen var varg.

– När jag tittade ut såg jag direkt att det var vargar. Den ena vargen sprang sedan runt och ställde sig utanför uthuset som ligger bredvid hundsgården och snusade, helt plötsligt så vände han sig om och bara hoppade iväg och försvann, säger Pernilla Fjätström till Östersundsposten.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se