Hamiltonstövare dödad av varg, Sågmyra

Stövare dödad av varg

Årets säsong av löshundsjakten börjar i moll med flera vargangrepp på kort tid. Under söndagsmorgonen vargdödades en lovande Hamiltontik utanför Sågmyra i Dalarna.

Tidsningen Jakt & Jägare rapporterar om en tragisk händelse utanför Sågmyra i Dalarna. Länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson berättar om händelsen då en lovande ung Hamiltontik dödades och konsumerades av varg. Ägaren själv vill inte själv medverka i media efter den upprivande händelsen.

– Hunden drev hare norr om Sågmyra när pejlkontakten upphörde vid 8.30-tiden. Ägaren hittade hunden och den hade dödats av varg. Pejlkontakten bröts eftersom vargarna även bet sönder sändaren, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson för tidningen.

Stora delar, ända fram till bröstkorgen var uppäten berättar Bert Eriksson. Attacken skedde inom Gimmenreviret dvs samma revir där en stövare angreps för några dagar sedan.

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/hamiltontik-vargdodad-vid-jakt
Foto: Privat bild av finsk stövare som dödades av varg i Dalarna 2012
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se