Häst med sulky jagad av två vargar

två vargar jagar häst med vagn

En statusuppdatering från Årjäng vittnar om en händelse där två vargar attackerat en häst med efterföljande sulky och förare. Länsstyrelsens personal är tillkallad.

En häst med sulky och förare skall ha attackerats av två vargar vid Grinsbyn under torsdagen. Enligt hästägaren själv skenade hästen ut i skogen och kan inte fångas in förrän flera kilometer längre bort. Föraren, flickans pappa skall efter omständigheterna ha klarat sig bra men med smärre blessyrer.

I den efterföljande kommentarstråden låter hästägaren meddela att Länsstyrelsens personal skulle komma ut under fredagen.

Varg har setts i området flera gånger under vintern enligt hästägaren.

Uppgifterna bedöms som trovärdiga efter de källor vi har i området som nu också säger att händelsen är bekräftad av länsstyrelsen.

Mer information hittar ni i själva inlägget som delats publikt: https://www.facebook.com/linda.hansson.1884?fref=nf

UPPDATERAD 18:04 Länsstyrelsen ger sin version av händelsen via https://storarovdjuren.wordpress.com/2015/03/20/travhast-skramd-av-vargar-igar/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se