Häst skrämd av varg, Hallands Län

En kvinna till häst mötte en varg i Gällinge. I skenet av sin pannlampa såg hon vargen som befann sig inom tio meter när den lade öronen bakåt.

Tommy Berglund, rovdjursspårare har aldrig tidigare fått in så många rapporter om varg som nu. Senast observerades varg i Kungsbacka och Mark. I Marks kommun sågs en förmodad varg som åt på ett rådjur. Kraften i betten pekar mot att det knappast kan vara frågan om annat än just varg.

– Det var ett fruktansvärt kraftigt bett. Huvudet var nästan avslitet. Och rådjuret hade släpats 60 meter, säger Tommy Berglund.

I Gällinge utanför Fjärås mötte en ridande kvinna en varg sent på kvällen. I skenet av sin pannlampa såg hon ett stor hunddjur som hon helt säkert artbestämmer som varg. Vargen låg i en slänt vid en grusväg, reste sig upp när hon och hästen kom och lade öronen bakåt.

Hästen reagerade kraftigt och höll på att skena.

Berglund säger avslutningsvis till Hallands Nyheter att vargarna nu är på väg söderut i Sverige.

– Jag har hållit på med detta i 25 år och aldrig varit med om så många observationer. Det är mycket varg i Mellansverige. Och nu är de på gång längre söderut.

 

Källa: http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1925790-varg-skramde-hast-i-gallinge

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se