Herde omringad av fyra vargar, Italien

herde omringad av fyra vargar

19-åriga Simon Migliore vaktade boskap i bergen ovanför den lilla byn San Bartolomeo. Plötsligt fann han sig omringad av fyra vargar.

Den Italienska tidningen La Stampa rapporterar den 17 juli om en obehaglig händelse i närheten av den lilla byn San Bartolomeo. Simon Migliore, 19-år vaktade ett femtiotal av familjens djur i en dalgång i närheten av byn som ligger nedanför bergen Alpe Morteis när han blev överraskad av en vargflock.

– Jag var i dalgången när fyra vargar plötsligt hade omringat mig, jag började skrika och samtidigt slå med herdestaven, berättar Simon för tidningen.

Vargarna tycktes dock inte ta någon notis av Simons utfall.

– De gick sakta mot mig med svansarna lågt och tänderna blottade , jag trodde min stund var kommen, har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, fortsätter Simon.

Ju mer Simon skrek och levde om desto närmare kom vargarna. Lyckligtvis hade Simons hundar hört honom och när de anslöt backade vargarna undan. Vargarnas reträtt skedde dock mycket långsamt dvs någon regelrätt flykt från Simons hundar var det inte tal om, utan snarare resultatet av ett övervägande om att insatsen och risken för vargarna plötsligt ökat till något mindre fördelaktigt.

 

Källa: http://www.lastampa.it/2014/07/17/edizioni/cuneo/ero-nellalpeggio-in-valle-pesio-quattro-lupi-mi-hanno-circondato-Aw98VDrb66jauK43JVAdgP/pagina.html
 
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se