Hög nota för skyddsjakt på två vargar

Skyddsjakten på två vargar i Skultunareviret blev en kostsam historia. Som vanligt, kanske man ska tillägga.

Vi brukar försöka redovisa de siffror som framkommer efter myndighetspåkallade skyddsjakter och nu har turen kommit till Skultunareviret. Där sköts härförleden två vargar som anvisats av Naturvårdsverket och länsstyrelsen. Kostnaden hamnade på 150 000-200 000 kronor.

– Det hade nog blivit billigare om det hade fungerat med helikoptern, vi fick nu ta till andra metoder som gjorde det dyrare, och så snöläget, säger Pierre Ahlgren, rovdjuransvarig på länsstyrelsen i Västmanland till Sveriges Radio P4 Västmanland.

Om man tittar på länsstyrelsernas uttalanden efter tidigare skyddsjakter låter det på exakt samma vis – det blev dyrare än man trott. Kanske är det samma sak med vargpolitiken.

 

Fotnot: Från Vargfakta har vi i två omgångar sökt länsstyrelsen i Västmanland för att få ut siffrorna rörande skyddsjakten i Skultunareviret. Vi har inte fått något svar och fick ta uppgiften från Sverige Radio. När vi sökte uppgiften om Kynnatiken fick vi däremot omgående material från länsstyrelsen i Kronoberg.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se